Termenii și condițiile de utilizare a magazinului online https://ortosan.ro

1. Informații despre magazinul online

Magazinul online www.ortosan.ro este proprietatea societății IMPANSAN SRL cu sediul în  B-dul Dorobanților nr. 47, Brăila, punctul de lucru în B-dul Dorobanților nr. 669, Hala A1, Camera 1, Brăila, adresa email: contact@ortosan.ro, numit pe parcursul acestor “Termeni și Condiții” “www.ortosan.ro”.
Secțiunea “Termeni și Condiții” conține dispoziții obligatorii fiecărui client/utilizator înregistrat sau neînregistrat al magazinului online www.ortosan.ro.
Înainte de achiziționarea de produse și plasarea unei comenzi de pe magazinul online ortosan.ro clientul acceptă Condițiile generale de vânzare ale www.ortosan.ro.

2. Schimbări ale magazinului online

Ne rezervăm dreptul de a actualiza și modifica TERMENII ȘI CONDIȚIILE în orice moment fără notificări prealabile. Accesarea și utilizarea continuă a site-ului nostru pentru a plasa comenzi după modificarea acestor TERMENI ȘI CONDIȚII reprezintă acceptarea acestor modificări.

3. Proprietatea intelectuală

IMPANSAN SRL, autorizează vizualizarea și descărcarea de copii ale materialelor de pe ortosan.ro doar în scopuri personale, nu pentru uz comercial.
IMPANSAN SRL acordă dreptul de a utiliza acest magazin online și de a trimite către acesta mesaje, date sau informații. Utilizatorii siteului pot trimite comentarii, sugestii, observații sau idei, prin oricare din metodele puse la dispoziție atât timp cât conținutul acestora nu este ilegal, amenințător sau defăimător la adresa IMPANSAN SRL sau a unei terțe părți. Conținutul magazinul online ortosan.ro, nu poate fi reprodus, copiat, duplicat, revândut, vizitat sau exploatat în scopuri comerciale fără acceptul scris prealabil al IMPANSAN SRL.
Dacă aveți întrebări în legatură cu drepturile de autor, vă rugăm să ne contactați la: contact@ortosan.ro

4. Dispute și conflicte

Orice tentativă de acces neautorizat la magazinul online și orice încercare de fraudă va fi raportată autorităților competente. Orice conflict apărut între companie și clienți se încearcă a fi rezolvată pe cale amiabilă prin înțelegere între cele două părți. În cazul în care aceasta nu este posibilă se vor aplica prevederile legale românești din acest domeniu iar soluționarea conflictelor este de competența instanțelor românești. Termenii și Condițiile se supun legislației românești. În caz de litigiu, se va încerca inițial o rezolvare pe cale amiabilă. În cazul în care nu se poate ajunge la o înțelegere pe cale amiabilă va fi considerată competența instanței românești.
Dacă aveți probleme legate de comandă, ce nu pot fi rezolvate prin email sau cu consilierul de vânzări, puteți să ne contactați telefonic la: 0735 33 43 35.

5. Responsabilități privind produsele

Companiile, produsele sau serviciile menționate în articolele publicate sunt mărci înregistrate ale companiilor respective. Ortosan.ro nu este responsabil pentru nelivrarea la timp a produselor, dacă acest lucru ține de firma de curierat prin care au fost trimise. Orice reclamație va fi adusă la cunoștința www.ortosan.ro în maxim 48 de ore de la recepționarea produselor. Cumpărătorul trebuie să facă recepția produsului la livrare și să semneze că acesta este conform comenzii.
Imaginile prezentate în magazinul online sunt exemplificative, nuanța materialelor prezentate poate să difere puțin față de realitate din cauza luminii din momentul fotografierii. Disponibilitatea produselor prezentate pe acest magazin online se poate modifica fără o notificare în prealabil.
În cazul în care prețurile sau alte detalii referitoare la produse au fost afișate greșit, inclusiv din cauza faptului că au fost introduse greșit în baza de date, www.ortosan.ro își rezervă dreptul de a anula livrarea respectivului produs și de a anunța clientul în cel mai scurt timp despre eroarea apărută.

6. Dreptul de autor al ortosan.ro asupra conținutului publicat pe site

Întregul conținut al site-ului www.ortosan.ro (inclusiv Newsletter-ele) este proprietatea Impansan SRL și a furnizorilor săi și intră sub incidența legii pentru protecția drepturilor de autor (legea nr. 8/1996) și a legilor privind proprietatea intelectuală și industrială.
Utilizatorilor le este interzis să folosească pentru uz comercial sau contrar intereselor Impansan SRL orice material conținut în site – imagini, texte, grafice, simboluri, elemente de grafica web și alte date – fără acordul scris al companiei.

7. Produsele oferite. Politică de prețuri

Produsele comercializate pe www.ortosan.ro sunt noi.
În situații excepționale, unele produse nu pot fi livrate, din cauza de lipsei de stoc, www.ortosan.ro va returna orice plata făcută în avans de către client, în acest caz.
Prețurile de pe site sunt exprimate în lei (RON) și includ taxa pe valoarea adăugată, TVA (19%).
Promoțiile și ofertele speciale au uneori termeni speciali, care vor fi prezentați în pagini speciale de pe site.

8. Plata produselor

La noi puteți opta atât pentru plata ramburs, cu numerar atunci când coletul ajunge la destinație, cât și cu plata cu cardul în momentul în care plasați comanda pe site.
Nu există nicio taxă suplimentară față de suma totală care v-a fost afișată în momentul comenzii pe site.

9. Livrarea produselor

LA ORICE COMANDĂ CE DEPĂȘEȘTE SUMA DE 200 RON, PLASATĂ ÎN MAGAZINUL NOSTRU ONLINE WWW.ORTOSAN.RO, TAXA DE LIVRARE ESTE GRATUITĂ, OFERITĂ CADOU!
Livrarea se face pe întreg teritoriul României prin firmă de curierat rapid, în termen de 24-48 de ore, excluzând zilele de sărbătoare legală sau de weekend.

În situații excepționale, în perioada zilelor de sărbători legale, în perioada reducerilor Black Friday sau când vremea ori alte situații excepționale nu permit, durata de livrare poate fi mai mare.

În situații excepționale, când vremea ori alte situații excepționale nu permit, durata de livrare poate fi mai mare.
IMPANSAN SRL oferă cadou livrarea produselor la comenzile ce depășesc suma de 200 RON, din magazinul online www.ortosan.ro!

10. Returul Produselor

Pentru a vedea ce condiții trebuie să îndeplinească produsul/e pe care doriți să îl/le returnați și care sunt pașii de urmat, vă recomandăm să citiți cu atenție politica de retur de pe site-ul nostru.
De aici puteți descărca Formular returnare produs.
După completare trimiteți formularul către adresa de email contact@ortosan.ro
Regulamentul privind serviciul de retur
Potrivit legislației în vigoare (OUG nr. 34/2014), clientul își poate exercita dreptul de a se retrage dintr-un contract la distanță, într-o perioadă de 14 zile calendaristice de la data primirii produselor cumpărate de pe www.ortosan.ro, conform Termenilor și Condițiilor de retur prevăzute în prezentul Regulament, fără a fi nevoit să justifice decizia de retragere și fără a suporta alte costuri decât costurile directe legate de returnarea produselor, precum și costurile privind diminuarea valorii produselor rezultate din manipularea acestora.
Clienții care renuntă la cumpărare, solicitând returul unui produs, se vor supune regulilor prezentului Regulament, acceptându-l în integralitate.
Cum puteți returna produsele achiziționate de pe www.ortosan.ro?
Produsele cumpărate din magazinul online www.ortosan.ro pot fi returnate în termen de 14 zile calendaristice:
– prin completarea Formularului returnare produs sau declarație neechivocă în care cumpărătorul își exprimă decizia de retragere din contract. Formularul de retur completat sau declarația completată de către client se va trimite pe adresa de mail: contact@ortosan.ro, a cărei primire va fi confirmată.
Termenul de 14 zile calendaristice se calculează:
– de la data livrării produsului achiziționat de pe www.ortosan.ro;
– în cazul unei comenzi care conține mai multe produse, termenul de 14 zile calendaristice se calculează de la data livrării ultimului produs din comandă.
În conformitate cu Directiva 2011/83/UE, punctul (47) din prezentare: pentru a stabili natura, caracteristicile și modul de funcționare a bunurilor, consumatorul ar trebui să le mânuiască și să le inspecteze în același mod în care i s-ar permite să o facă într-un magazin.
Purtați răspunderea pentru orice eventuală diminuare a valorii produselor, dacă în urma verificării conformității, proprietăților și funcționalității produselor se dovedește că această devalorizare a fost cauzată de manipularea necorespunzătoare de către dumnevoastră.
Condițiile referitoare la produsul returnat
Produsul/produsele returnat/e să fie în aceeași stare în care a/au fost cumpărate sau livrate;
Returul se face cu etichetele inițiale intacte, certificatul de garanție în original (dacă a fost emis de producător/distribuitor) și toate documentele cu care a fost livrat produsul;
Să aibă toate componentele, accesoriile;
Dacă produsele de returnat au fost însoțite de eventuale cadouri, trebuie returnate și acestea sau contravaloarea lor;
Produsul/produsele returnat/e să fie însoțit/e de factura fiscală emisă de către IMPANSAN SRL;
Produsul trebuie să fie returnat în condiții de siguranță, în ambalajul original pentru a se evita deteriorarea acestuia la manipulare și/sau transport.
Produse care nu sunt acceptate la retur
Produse sigilate care nu pot fi returnate din motive de protecție a sănătății sau din motive de igienă și care au fost desigilate de consumator, indiferent dacă acestea au fost sau nu utilizate după desigilare;
Produse care prezintă modificări fizice, lovituri, ciobiri, zgârieturi, șocuri mecanice sau electrice (nesemnalate ca și defecte estetice în primele 48 de ore de la recepționarea produsului);
Nu se acceptă pentru returnare produsele care prezintă modificări fizice, lovituri, ciobiri, zgârieturi, șocuri, urme de folosire excesivă și/sau intervenții neautorizate etc.;
Produse aduse pe comenzi speciale ferme pentru a cărei furnizare a fost nevoie de plata în avans;
Dacă au fost achiziționate mai multe produse de același fel, se acceptă retur doar dacă unul singur a fost desigilat sau dezambalat. Returul celorlalte produse se acceptă doar dacă sunt sigilate;
În cazul în care se returnează un produs dintr-un pachet promoțional se va returna diferența dintre prețul de bază și cel promoțional al produsului returnat;
Dacă produsele returnate au fost însoțite de eventuale bonusuri/cadouri, trebuie returnate și acestea. În caz contrar, valoarea acestora se diminuează din valoarea produsului returnat;
Nu se acceptă retur în oficiile poștale, returul se realizează exclusiv prin curier.
Clientul este de acord că în cazul produselor care la returnare prezintă urme de uzură, zgârieturi, lovituri, șocuri mecanice, accesorii lipsă, www.ortosan.ro își rezervă dreptul de a percepe o taxă pentru readucerea produsului la starea inițială, taxă ce va fi comunicată clientului după evaluarea prejudiciilor aduse.
Valoarea finală a diminuării se stabilește în funcție de valoarea pieselor ce trebuie înlocuite și a manoperei de recondiționare/reparare/curățare/dezinfectare sau ca diferența dintre valoarea inițială a produsului nou și valoarea de revânzare a produsului folosit.
Diminuarea se aplică între 10%-80% din valoarea inițială a produsului. Taxa de diminuare va fi comunicată către client după recepționarea și verificarea produselor returnate.
Exercitarea dreptului de retragere pentru persoane fizice
Comunicarea cu clientul se va face în scris pe adresa de e-mail cu care s-a efectuat comanda inițială.
Clientul returnează produsul cu toate componentele, accesoriile, inclusiv certificatul de garanție, obligatoriu însoțit de factură.
Atunci când produsul returnat ajunge în posesia IMPANSAN, vom face o evaluare a stării produsului, inclusiv în ceea ce privește componentele și accesoriile acestuia.
IMPANSAN va emite o factură de stornare cu valoarea rezultată în urmă evaluării și va rambursa clientului suma respectivă de bani.
Exercitarea dreptului de retragere pentru persoane juridice
“Clienți” sau “consumatori” sunt DOAR PERSOANELE FIZICE.  Clienții cu personalitate juridică nu au dreptul să denunțe unilateral contractul, legislația în domeniu referindu-se doar la persoanele fizice.
În cât timp va vom restitui suma aferentă returului?
Suma aferentă produsului returnat, care figurează în factura fiscală de stornare, îi va fi rambursată clientului în cel mai scurt termen, însă nu mai mult de 14 zile calendaristice de la data de la care intrăm în posesia produsului returnat prin:
Transfer în contul bancar specificat de client, atunci când clientul a plătit prin ordin de plată sau numerar la curier;
 În cazul în care plata comenzii s-a făcut cu un card bancar, rambursarea se va face prin aceeași metodă de plată.
Prelucrarea datelor cu caracter personal în scopul efectuării returului
În cazul în care nu există neconformități iar produsele îndeplinesc toate condițiile de retur menționate mai sus, vom proceda la întocmirea documentelor financiar-contabile aplicabile, în conformitate cu prevederile legale (factură de retur/avans, dispoziție de compensare, dispoziție de plata, chitanță).
Datele necesare întocmirii documentelor mai sus menționate fac referire la: nume, prenume, domiciliu, seria și nr. CI, cont bancar, după caz. Vom folosi datele cu caracter personal în scopul întocmirii documentelor financiar-contabile, conform dispozițiilor legale în vigoare. În cazul în care dumneavoastră nu doriți să furnizați aceste date, returnarea produselor nu este posibilă chiar dacă se încadrează în condițiile de retur mai sus prezentate, întrucât nu ne putem conforma legislației din domeniul fiscal.
Conform ordonanței mai sus menționate, politica de returnare a produselor în termen de 14 zile lucrătoare SE APLICĂ NUMAI PERSOANELOR FIZICE ȘI NUMAI ÎN CAZUL PRODUSELOR LIVRATE PRIN CURIER.

11. Dispoziții finale

Dacă oricare dintre clauzele de mai sus va fi găsită nulă sau nevalidă, indiferent de cauză, această clauză nu va afecta valabilitatea celorlalte clauze. Odată cu achiziționarea unui produs și lansarea unei comenzi, clientul acceptă fără obiecții condițiile și termenii de utilizare, valoarea acestora fiind aceeași cu un contract valabil încheiat.
Drepturile de autor asupra întregului conținut aparțin în totalitate IMPANSAN SRL și nu se pot folosi sau copia fără acordul scris al proprietarului.